Waarom een dierenoppas?

Je weet zelf wat het beste is voor jouw dier: zijn vertrouwde omgeving en het vertrouwen in diegene die op jouw lieverd let.

Minder stress bij je huisdier! 

Waarom Beestig Thuis?

Individuele aandacht voor behoefte en noden van dier en baasje!

Vooraf een persoonlijk kennismakingsgesprek om samen de tijdsinvulling te bepalen.

Wie ben ik?


Mijn naam is Ellen, moeder van 2, wonend in Gierle, en heb een passie voor alle dieren!  

Ik heb een  bachelor in agro- en biotechnologie afstudeerrichting dierenzorg.

Waarom kiezen voor een dierenoppas aan huis en geen dierenhotel?

Je weet zelf wat het beste is voor jouw dier: zijn vertrouwde omgeving en het vertrouwen in diegene die op jouw lieverd let.
Nieuwe omgeving, nieuwe geuren. Bij een hond is dit een heel belangrijke zintuig ⇒ niet vertrouwd

Meestal mag je het eigen deken, nest of speeltje niet meenemen ⇒ niet vertrouwd

Vaak krijgt hij ook een ander voer dat bij een te brute overschakeling darmproblemen kan geven

De stress bij een hond begint al bij het inpakken. De vraag bij jouw hond is of hij mee mag of niet? Als hij dan nog eens naar een hondenhotel moet is het een en al STRESS.

Individuele aandacht is zeer beperkt

Komt niet in contact met ziekten, parasieten en andere honden

Uiteraard geld dit allemaal ook voor je andere huisdieren. Oost West, Thuis Best Beestig!


Waarom kiezen voor beestig thuis?

 • Individuele aandacht
 • Vooraf hebben we een persoonlijk gesprek over de individuele behoeften en aandachtspunten
  • Wat zijn de lievelingsspeeltjes
  • Knuffelt hij/zij graag
  • Medicatie
 • Verzekerd
 • Vertrouwde omgeving en geuren
 • Geen verhuis van kooien, voeding… Alles is aanwezig waar het dier beestig thuis is.
 • Extra diensten zoals plantjes water geven, rolluiken naar boven en beneden doen, … zijn inbegrepen in de prijs

Ik heb bovendien een diploma als bachelor in agro- en biotechnologie afstudeerrichting dierenzorg. Mijn passie gaat naar de optimale verzorging van dieren en het observeren van gedrag waardoor ik problemen kan herkennen als ze zich voordoen. Als hondenliefhebber heb ik mij bovendien verdiept in het gedrag van honden tijdens mijn opleiding en heb ik ook ervaring opgedaan met mijn eigen huisdieren.


Wie ben ik?

Mijn naam is Ellen. Ik ben geboren in hartje Antwerpen. Daar ben ik de trotse moeder geworden van mijn zoontje Xander.

Sinds 2012 ben ik verhuisd naar de hartverwarmende Kempische gronden in Gierle. Ondertussen heb ik er ook een dochtertje bij, Sam.

Als kleine meid droomde ik al van een huisje met een grote tuin waar iedereen zich in kan uitleven. Mijn man kan stoom uitblazen in zijn tuin na de lange kantooruren op het werk en mijn kindjes hebben de ruimte nodig om te ravotten en te spelen. Bovendien wil ik mijn beestenboel de ruimte geven die ze verdienen en nodig hebben. Ik ben momenteel de fiere eigenaar van 5 Kippen, 4 konijnen, 10 groenwangparkieten, 2cavia's en niet te vergeten mijn allerliefste honden Tala en Balou. Verder heb ik in het verleden een aquarium en tamme ratten gehad.

Mijn hart stroomt nog altijd over voor al deze schepseltjes. Van klein tot groot, van harig tot minder harig, van pluimen tot schubben…. Nu is mijn droom om nog meer dieren gelukkig te maken namelijk jullie knuffeldieren.

Het idee van een dierenoppas aan huis is namelijk ontstaan toen mijn eerste hond een gezegende leeftijd kreeg waarbij het niet meer zo gemakkelijk was om ze mee te nemen op reis. Lange wandelvakanties zaten er niet meer in en bovendien hieldt ze van haar rust en haar eigen plekje. Een hondenhotel is niet echt een optie omdat ze daar in een apart hok wordt gezet en een oase van rust is dit ook niet echt. Een hondenoppas aan huis die op haar kan passen in haar vertrouwde omgeving zou ideaal zijn. Hierdoor is het idee ontstaan om een dierenoppas aan huis te beginnen.

Tijdens mijn studiejaren heb ik mijn Bachelordiploma in de Agro- en biotechnologie afstudeerrichting Dierenzorg behaald. Als hondenliefhebber heb ik mij verdiept in het gedrag van honden tijdens mijn stage bij een hondengedragstherapeut. Ook praktijkervaringen en verwerking van theorie rond leiderschap bij honden in mijn eindwerk hebben mij geholpen om deze diertjes beter te begrijpen. In mijn eindwerk heb ik zorgvuldig de communicatie onderzocht hoe honden onderling communiceren, hoe honden communiceren met hun begeleider en hoe wij als mens kunnen communiceren met honden. Hierdoor kan ik jou en je lieve viervoeter helpen met problemen rond opvoeding en gedrag.

Beestige Groetjes

Ellen